Tzaziki

INGREDIENTEN

  • 1 komkommer
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gr volle yoghurt
  • 5 blaadjes verse, fijngehakte munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de yoghurt minstens 8 tot 10 uur op voorhand uitlekken (doe de yoghurt bv in een theedoek en laat hem uitlekken boven een diepe bak).
  2. Gooi het lekvocht weg en doe de dikke yoghurt in een schaal.
  3. Was de komkommer, rasp hem en overstrooi hem met zout.
  4. Laat de komkommer eveneeens minimaal een uur uitlekken en druk vervolgens het resterende vocht uit de komkommer.
  5. Doe de komkommer, de geperste knoflook, de fijngehakte munt en peterselie en de olijfolie bij de yoghurt en meng deze goed.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Plaats de tzaziki nog minstens een uurtje in de koelkast alvorens op te dienen. 

Gepost door Dimitri


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tzaziki, look, komkommer, yoghurt, grieks Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: