Vleesbrood

INGREDIENTEN

  • 1kg gemengd gehakt
  • 3 sneetjes wit brood
  • 10 cl melk
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 losgeklopt ei
  • 50 g (bak)boter
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Doe de melk in een soepbord en laat de sneetjes hier even in weken en knijp ze vervolgens lichtjes uit.
  2. Schil de uien en het teentje knoflook en hak ze fijn.
  3. Doe de boter in een ruime pan en laat de uisnippers en knoflook hier even in fruiten.
  4. Voeg er het broodkruim, de fijngehakte peterselie en nootmuskaat aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat alles even meefruiten.
  6. Neem de pan van het vuur af en roer er het losgeklopt ei onder.
  7. Kneed dit mengsel door het gehakt tot er een homogene massa ontstaat en vorm er vervolgens een langwerpig brood mee.
  8. Doe het gehaktbrood in een vuurvaste schaal en overgiet het met een klontje gesmolten boter.
    Plaats de schaal in een niet-voorverwarmde oven en stel de temperatuur in op 200°C.
  9. Laat het gehaktbrood nog een half uur bakken wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is, verminder vervolgens de temperatuur tot 150°C en laat eveneens nog een half uur verdergaren.

Gepost door Leo


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gahaktbrood, meatloaf, frikandon Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: