Appelflan met advocaat

INGREDIENTEN

  • 2 dl halfvolle melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr (bak)boter
  • 100 gr (tarwe)bloem
  • 4 eieren
  • 2 appelen (Jonagold)
  • 300 gr suiker
  • advocaat

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Breng de melk aan de kook samen met het doormidden opengesneden vanillestokje.
  2. Voeg de suiker toe en meng alles goed door.
  3. Schil de appelen, snijd ze in kleine stukjes en laat ze lichtjes stoven in een klontje boter.
  4. Meng gelijke delen bloem en zachte boter tot een homogene massa.
  5. Voeg er voorzichtig de kokende melk al roerend aan toe.
  6. Laat het geheel nog gedurende ongeveer 5 minuten op het vuur indikken en roer er vervolgens één voor één de eierdooiers en de gestoofde appelstukjes door.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Klop de eiwitten tot stevig schuim en spatel ze onder de bereiding.
  9. Boter een vuurvaste schaal in met de rest van de boter, bestrooi de bodem en de wanden met de suiker en giet er de pudding in (niet meer dan drievierde).
  10. Laat de pudding even opstijven en plaats ze vervolgens gedurende 40 minuten in een warmwaterbad in de voorverwarmde oven.
  11. Keer de schaal om op een groot bord en laat de pudding afkoelen.
  12. Overgiet de pudding net voor het opdienen met advocaat.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
advocaat, appel, pudding, bakken Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: