Aubergine met geitenkaas en honing

INGREDIENTEN

  • 2 aubergines
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr waterkers
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 soeplepels vloeibare honing
  • 1 theelepel rozemarijn
  • (versgemalen) peper en zout

  • 40 g licht geroosterde pijnboompitten

 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de aubergines in sneetjes van ongeveer 2 cm dik.
  2. Bestrooi ze met een beetje grof zeezout, laat ze uitlekken in een vergiet gedurende ongeveer 30 minuten, spoel ze af en dep ze droog.
  3. Bestrijk de aubergine aan beide kanten met wat olijfolie en bestrooi ze met de rozemarijn.
  4. Rooster de pijnboompitten heel even in een pan zonder vetstof.
  5. Snijd de geitenkaas eveneens in schijfjes van ongeveer 2 cm.
  6. Plaats de sneetjes aubergine op de barbecue en rooster ze aan één kant in een paar minuten gaar en draai ze vervolgens om.
  7. Leg de schijfjes geitekaas er in het midden op, sprenkel er een beetje honing over en rooster ze nog een paar minuten.
  8. Schik de blaadjes waterkers op een schaal, zet hier de sneetjes aubergine op en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.

Gepost door Karel


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aubergine, pijnboompitten, rooster, geroosterd, geitenkaas, gegrild, grill, bbq Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: