Aubergine-brochettes met krielaardappeltjes

INGREDIENTEN

  • 1 aubergine,
  • 16 krieltjes in de schil
  • 16 kerstomaatjes,
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie,
  • 3 takjes verse basilicum
  • (versgemalen) peper
  • grof zeezout
  • 4-8 geweekte satéstokjes

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne sneetjes en halveer deze sneetjes.
  2. Bestrooi ze met een beetje grof zeezout, laat ze uitlekken in een vergiet gedurende ongeveer 30 minuten, spoel ze af en dep ze droog.
  3. Kook intussen de krieltjes bijna beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
  4. Pureer de zongedroogde tomaatjes, met aanhangend olie, samen met de basilicumblaadjes tot een smeuïge pasta in een keukenmachine.
  5. Breng op smaak met peper.
  6. Bestrijk de sneetjes aubergine met het tomatenmengsel en rol elk sneetje stevig op.
  7. Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de satéstokjes en bestrijk ze met olijfolie.
  8. Rooster de brochettes gedurende ongeveer 10 minuten bruin op een barbecue met middelmatig hete kolen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aubergine, grill, gegrild, krielaardappel, bbq Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: