Kipbrochettes met ananas en banaan

INGREDIENTEN

  • 3 kipfilets (dubbele)
  • 1 groot blik ananasringen
  • 4 rijpere bananen

Marinade:

  • overgebleven ananassap
  • 1 eetlepel ketjap
  • 3 eetlepels gemberstroop
  • 2 koffielepels currypoeder
  • (versgemalen) peper en zout
  • (geweekte) satéstokjes

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Open het blik ananas, laat de ananas uitlekken en vang hierbij het sap op.
  2. Meng alle ingrediënten van de marinade in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de kipfilets in kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm.
  4. Schep de blokjes in de marinade en plaats deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  5. Snijd de ananasringen in 6 stukjes en de bananen in schijfjes van ongveer 1,5 cm.
  6. Rijg de stukjes kip afwisselend met een blokje ananas en banaan aan de satéstokjes.
  7. Bak de brochettes gedurende ongeveer 10 minuten gaar op een een barbecue met middelmatig hete kolen.

Gepost door Lina


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, brochette, sate, satÚ, ananas, prikker Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: