Warm: pizzahapjes met aubergines, zongedroogde tomaten en fetakaas

INGREDIENTEN

  • 1 vel voorverpakt pizzadeeg
  • 2 aubergines
  • 1/2 ui
  • 10 blaadjes rucola-sla
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 80 gr fetakaas
  • 5 zwarte olijven
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel balsamicocrème
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
  3. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en plaats de helften in een ovenschaal samen met de fijngesnipperde ui, knoflook, tijm en rozemarijn.
  4. Kruid met peper en zout en besprenkel de aubergines met een beetje olijfolie.
  5. Plaats de ovenschaal gedurende 30 à 45 minuten in de voorverwarmde oven, draai de aubergines regelmatig om.
  6. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil en pureer dit met behulp van een blender fijn.
  7. Snijd de zongedroogde tomaatjes in heel kleine stukjes en verkruimel de fetakaas hieronder.
  8. Druk met behulp van een groot glas zoveel mogelijk pizzadeegjes uit het grote vel.
  9. Smeer beide kanten van de deegjes in met de olie afkomstig van de zongedroogde tomaatjes.
  10. Plaats de deegjes gedurende 2 à 3 minuten onder de grill of salamander en draai ze halverwege de grilltijd even om.
  11. Verdeel de auberginepasta over de pizzadeegjes, alsook de fetakruimels en stukjes zongedroogde tomaat.
  12. Snijd de olijven doormidden en ontpit ze.
  13. Plaats de pizzadeegjes nog heel even in de oven of ander de grill.
  14. Garneer de pizza's met een blaadje rucola, een half olijfje en een paar druppeltjes balsamicocrème.
  15. Serveer onmiddellijk.

Gepost door Diana


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pizza, feta, tomaat, tomaten, zongedroogd, olie, olijf Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: