Slaatje met surimi-komkommerbootjes, witte bonen en tomaten

INGREDIENTEN

  • 250 gr surimistaafjes
  • gemengde sla
  • 4 tomaten (prunella)
  • 1 grote komkommer
  • 150 gr witte bonen ( uit blik of bokaal)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels notenolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de komkommer, snijd deze in de lengte middendoor en verwijder de pitjes met een koffielepel.
  2. Snijd de komkommer in bootjes van ongeveer 4 à 5 cm.
  3. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in kokend water, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Was de sla, laat de slablaadjes goed drogen en snijd ze in grove stukken.
  5. Snijd de surimistaafjes in kleine stukjes of snippers, meng deze onder de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de surimi-mengeling over de komkommerbootjes.
  7. Meng vervolgens de blokjes tomaat met de witte bonen, notenolie, wittewijnazijn en breng eveneens op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de sla over 4 borden, schik hier enkele hoopjes tomatenmengeling op en plaats telkens 1 à 2 surimikomkommerbootjes hiertussen.

Gepost door Anja


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
sla, komkommer, witte bonen, surimi, krab, krabsalade, tomaat, tomaten, zomers, bootje Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: