Gamba's gemarineerd in tabasco-olie

INGREDIENTEN

  • 12 à 16 gamba's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van +/- 4 cm
  • 1 eetlepel tabasco
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 koffielepels tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • (versgemalen) peper en zout

 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de teentjes knoflook en snipper ze fijn. 
  2. Rasp de gember in fijne snippers.
  3. Maak de marinade: meng de tabasco, olijfolie, tomatenketchup, wittewijnazijn, tijm, laurierblaadjes, knoflook- en gembersnippers in een kom en kruid deze met wat peper en zout.
  4. Laat de gamba's gedurende minstens 2u marineren in de mengeling.
  5. Dep ze tenslotte goed droog en bak ze boven middelmatig hete kolen gedurende ongeveer 8 minuten gaar onder regelmatig draaien.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gamba, bbq, tabasco, marinade, marineren Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: