Kalkoengebraad met tomaten, aubergines en penne

INGREDIENTEN

  • 1 kalkoengebraad van +/- 800 gr 
  • 1 kg rijpe trostomaten 
  • 1 à 2 aubergines 
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr penne 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel oregano
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Smeer het kalkoengebraad in met de olijfolie, kruid het met peper, zout en oregano en zet het gedurende ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Dompel de tomaten even in kokend water, pel en ontpit ze en prak het vruchtvlees tot grove stukken.
  4. Schil en pers het teentje knoflook.
  5. Was de aubergine(s), snijd het steeltje er vanaf, verwijder de vezelachtige kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  6. Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof hier de aubergines in gedurende enkele minuten.
  7. Voeg vervolgens de tomaten en de look toe.
  8. Kruid nogmaals met oregano, zout en (flink wat) peper.
  9. Laat het geheel nog een halfuurtje sudderen op een zacht vuurtje zodat de saus kan indikken.
  10. Plaats hierbij het deksel schuin op de pan zodat het water uit de tomaten kan verdampen.
  11. Kook intussen de penne beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verapkking en giet ze af.
  12. Snijd het gebraad in schijven en verdeel deze over 4 voorverwarmde borden.
  13. Leg telkens een hoopje pasta langs het vlees, schik de tomaten de aubergines ernaast en serveer onmiddellijk.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
penne, pasta, kalkoen, gebraad, tomaat, tomaten, aubergine, look, oregano Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: