Kip in spekrolletjes met champignons, mosterd en béarnaisesaus

INGREDIENTEN

  • 4 kipfilets
  • 16 sneetjes gerookt spek
  • 250 gr champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 bakje waterkers
  • +/- 40 gr boter
  • 2,5 dl béarnaisesaus
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • (versgemalen) peper en zout
  • kroketten
  • 4 satéstokjes

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  3. Snijd elke kipfilet in 4 repen en kruid ze met de kipkruiden.
  4. Wikkel ieder reepje kipfilet in een sneetje spek en prik ze per 4 rolletjes vast op een satéstokje.
  5. Verhit een deel van de boter in een pan en bak hierin de rolletjes mooi bruin. Veeg de pan uit met keukenpapier, maar bewaar deze om de champignons in te bakken.
  6. Verhit de frituurolie.
  7. Kruid de tomaatjes met de Provençaalse kruiden, bestrooi ze met het paneermeel, leg er telkens een klein klontje boter op en plaats ze gedurende 5 à 6 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Meng de béarnaisesaus met de mosterd en warm de verkregen saus op.
  9. Verhit intussne opnieuw een klontje boter in de pan,  bak de champignons hierin en breng ze op smaak met peper en zout.
  10. Bak de kroketten.
  11. Schik de champignons in een diagonale streep op het bord.
  12. Verwijder de rolletjes van de satéstokjes en plaats ze samen met de tomaatjes op de champignons.
  13. Garneer met een beetje waterkers en serveer met de kroketten.

Gepost door Karen


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, spek, rol, champignons, waterkers, kroket, béarnaise, bearnaise, mosterd Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: