Erwtensoep Saint-Germain

INGREDIENTEN

  • 250 gr spliterwten
  • 125 gr doperwten
  • 150 gr ajuin
  • 150 gr prei
  • 150 gr selder
  • 50 gr gezouten spek
  • 2 l blanke fonds
  • boter
  • kruidenboeket
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Spoel de spliterwten.
  2. Snijd de ui, prei en selder in grove stukken.
  3. Stoof de groenten aan.
  4. Bevochtig het geheel met de fonds.
  5. Voeg de spliterwten toe.
  6. Voeg het kruidenboeket toe.
  7. Kook dit gedurende 30 min. gaar.
  8. Snijd intussen het gezouten spek in brunoise en bak het in wat boter.
  9. Verwijder het kruidenboeket uit de soep en mix de soep.
  10. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  11. Gaar de doperwten in een beetje fond of gezouten water.

Gepost door Tom


 

REACTIES :

Geschreven door steve pip op 24/2/2010


Het enkelvoud van fonds is fond... selder en doperwten horen hierin niet thuis.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Erwtensoep Saint-Germain, erwtensoep, erwten, saint-germain, soep, gezouten spek, gezoute spek,kruidenboeket ,brunoise, spliterwten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: