Spinazie - roomsoep

INGREDIENTEN

  • 150 gr spinazie met room (diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl (magere) room
  • 2 dl water
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 groenten-bouillonblokje
  • 1 eetlepel gedroogde kervel
  • 1,5 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de sjalotjes schoon en snipper ze fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de sjolotjes hier even in garen zonder te kleuren.
  3. Voeg de spinazie en de kruiden toe en laat het geheel enkele minuten stoven.
  4. Giet het water in de kookpot, voeg het bouillonblokje toe, breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten tot een kwartier zachtjes doorkoken.
  5. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er net voor het opdienen de peterselie en de room door.
  6. Serveer in voorverwarmde soepborden.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
spinazie, room, kervel, peterselie, soep, soup Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: