Rundsbrochettes met Porta Bella's

INGREDIENTEN

Voor de brochettes:

  • 4 dunne sneetjes gebakken rundergebraad 
  • 4 hele Porta Bella champignons
  • 100 gr krulsla
  • 100 gr vers geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie 

Voor de saus:

  • 500 gr Porta Bella's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl verse room
  • 2,5 dl kalfsfond
  • 20 gr boter
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout
  • 4 satéstokjes

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de champignons schoon, leg er 4 hele aan de kant en hak de rest fijn.
  2. Pel het teentje look en snipper het fijn. 
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de 4 hele champignons en de rest van de fijngesneden champignons op een zacht vuurtje.
  4. Voeg de look en de helft van de peterselie toe en laat ongeveer 5 minuten verder garen onder voortdurend roeren.
  5. Neem de hele champignons uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
  6. Warm de kalfsfond op en voeg deze toe aan de fijngesneden champignons, alsook de verse room en de rest van de peterselie.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat de saus op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten sudderen en voeg dan de zachte boter toe. Meng het geheel goed door en houd de saus warm.
  9. verdeel de sla in vieren, leg de sla op elk plakje rundergebraad en rol dit op.
  10. Steek een rolletje vlees en een hele champignon op elke houten prikker, overgiet deze met de champignonsaus en werk af met de verse parmezaanse kaas.
  11. Serveer onmiddellijk.

Gepost door Tia


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
permezaans, brochette, runds, rundergebraad, port bella, champignon, Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: