Hindegebraad met wijnsaus

INGREDIENTEN

  • 1 hindegebraad van ongeveer 800gr
  • 3 sjalotjes
  • 1 sinaasappelschil (stukje)
  • 1 bokaal wildfonds (+/- 300 ml)
  • 50 gr boter  
  • 1 glas rode wijn 
  • 1 soeplepel balsamicoazijn
  • (versgemalen) peper en zout    

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 180°C. 
  2. Verhit een deel van de boter in een stoofpot en laat hier het hindegebraad aan alle kanten op een hoog vuur bruinen.
  3. Leg vervolgens het gebraad in een beboterde ovenschotel en plaats het gedurende ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Hak de sjalotten fijn.
  5. Snijd het sinaasappelschilletje fijn en pocheer het gedurende 1 minuut in kokend water.
  6. Laat wat boter smelten in de reeds gebruikte pot, stoof hierin de sjalotten gedurende enkele minuten, voeg er het sinaasappelschilletje erbij en breng rijkelijk op smaak met peper.
  7. Blus het geheel met de azijn, voeg er meteen de rode wijn aan toe en laat tot de helft inkoken.
  8. Giet de wildfond eroverheen, breng aan de kook en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  9. Breng op smaak met peper en zout, neem van het vuur en voeg de resterende boter toe.
  10. Verdeel de sneetjes gebraad over vier voorverwamde borden, overgiet het met een lepel saus en serveer onmiddellijk.
  11. Lekker met gesmoorde witloof of een groentepuree.

Gepost door Karen


 

REACTIES :

Geschreven door   op 20/11/2014






JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
wild, hinde, hinden, gebraad, fonds, jus, wijnsaus Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: