Ragout van ree met Luikse stroop

INGREDIENTEN

  • 1 kg reeragout 
  • 2 staven prei (wit)
  • 2 middelgrote uien
  • 2 soeplepels Luikse stroop
  • 1 fles rode wijn
  • 30 gr boter
  • 1 koffielepel jeneverbessen 
  • 2 takjes tijm   
  • 2 laurierblaadjes 
  • (versgemalen)peper en zout       
      

BEREIDINGSTIJD : 120 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de uien en de staven prei schoon en snijd ze beiden in fijne schijfjes.
  2. Verhit de boter in een kookpan en laat de stukken ragout hierin mooi bruin kleuren.
  3. Kruid het vlees met peper en zout.
  4. Haal de stukken vlees uit de pan en deglaçeer de pan met 3/4de van de rode wijn. 
  5. Voeg er de Luikse stroop bij.
  6. Doe het vlees terug in de pan, voeg er de groenten, een paar jeneverbessen, de tijm en de laurierblaadjes bij.
  7. Giet er de rest van de wijn bij en breng op smaak.
  8. Laat het geheel gedurende ongeveer 1 uur en 30 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  9. Serveer met aardappelpuree.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ragout, ree, luikse stroop Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: