Ragout van wilde eend met pasta

INGREDIENTEN

  • 1 wilde eend(+/- 700 gr)
  • 50 gr spek
  • 400 gr korte pasta
  • 2 stengels bleekselder
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2,5 dl rode wijn
  • 2,5 dl gevogeltefonds
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn 
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout
  • 100 gr versgeraspte Parmezaanse kaas

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd zowel de eend als het spek in kleine dobbelsteentjes, maar houd ze apart.
  2. Schil de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
  3. Maak de rest van de groenten schoon en snijd ze in smalle schijfjes.
  4. Verhit de olie in een pan en bak hierin het spek.
  5. Voeg de groenten toe en laat deze kort meestoven
  6. Voeg vervolgens de stukjes eend toe en laat ze even en al roerend aanbakken.
  7. Blus het geheel met de rode wijn, roer er de tomatenpuree door en voeg er de tijm, rozemarijn en laurier aan toe.
  8. Breng de ragout op smaak met peper en zout en laat het op een zacht vuur gedurende ongveer 10 à 15 minuten langzaam inkoken.
  9. Giet er de fonds bij en laat de saus verder inkoken tot ze de gewenste dikte heeft.
  10. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
  11. Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde soep-of pastaborden en verdeel er de ragout over.
  12. Overstooi de borden met de verse peterselie en serveer er de parmezaanse kaas apart bij.


 

REACTIES :

Geschreven door Valerie Voor Canvas op 11/3/2010


Chef Lionel Rigolet serveert in het Brusselse sterrenrestaurant Comme chez Soi ook wilde eend. De chef liet dit afgelopen dinsdag zien in het programma ‘In de keuken’ op Canvas. Rigolet bereidde er zijn ‘Wilde eend in een zacht mosterdsausje met jeneverbessen\'. Ook politiek commentator Yves Desmet maakte het gerecht klaar. Op canvas.be/indekeuken vind je het recept terug. De begeleidende videofragmenten helpen je prima op weg. In de keuken speelt iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ragout, wilde eend, rode wijn, fonds Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: