Fazant gevuld met appel en banaan

INGREDIENTEN

  • 1 fazant
  • 4 uien
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 10 ananasringen op siroop  
  • 1 soeplepel honing 
  • 80 gr boter  
  • 1 takje tijm 
  • 1 mespunt kaneelpoeder     
  • (versgemalen) peper en zout      
  • 280 gr langkorrelrijst  

BEREIDINGSTIJD : 150 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarmd de oven voor op 210°C. 
  2. Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
  3. Verhit de helft van de boter in een pan en stoof de snippers van 2 uien op een zacht vuurtje totdat ze doorzichtig beginnen uit te zien.
  4. Doe de snippers vervolgens in een mixerkom.
  5. Schil de appel en de banaan, snijd ze in kleine blokjes en voeg ze bij de uisnippers.
  6. Kruid het geheel met peper, zout, tijm en kaneel, vul de fazant met deze mengeling en naai de opening dicht met keukentouw.
  7. Meng de honing met 3 soeplepels ananasvocht.
  8. Strijk de fazant in met dit mengsel en plaats deze in een ingeboterde ovenschotel gedurende 1 uur en 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Strijk gedurende de baktijd de fazant regelmatig in met het honingmengsel.
  10. Stoof ongeveer 30 minuten voor het einde van de baktijd de derde fijngehakte ui in een diepe pan met boter.
  11. Voeg er 8 uitgelekte en in stukjes gesneden ananasschijven aan toe en laat ze op een zacht vuurtje stoven totdat ze lichtjes beginnen te kleuren.
  12. Voeg er de rijst bij en laat het geheel 1 min. goed stoven onder voortdurend roeren alvorens er een  halve liter water aan toe te voegen.
  13. Doe een deksel op de pan en laat het geheel verder garen op een zacht vuurtje.
  14. Doe de rijst met ananas op een voorverwarmde schotel, plaats er de fazant op en serveer onmiddellijk.

Gepost door Chris


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
fazant, wild, appel, banaan, zoet, fruit, ananas Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: