Everzwijnbrochettes met pruimen

INGREDIENTEN

  • 1 everzwijngebraad (+/- 800 gr)
  • 1/2 kg ontpitte Agenpruimen
  • 2 soeplepels vloeibare honing
  • 1 soeplepel plantaardige olie
  • 2 dl rode wijn
  • 0,5 dl Armagnac 
  • 2 soeplepels jeneverbessen 
  • 2 soeplepels roze peperbolletjes
  • (versgemalen) peper en zout  
  • satéstokjes  

BEREIDINGSTIJD : 150 minuten

AANTAL PERSONEN : 1 persoon

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd het gebraad in dobbelstenen van 2 tot 3 cm.
  2. Leg het vlees in een braadpan,  overgiet het met de wijn en de armagnac en voeg de honing, roze bessen, jeneverbessen en een beetje water toe tot het vlees bijna helemaal bedekt is.
  3. Breng het op smaak met peper en zout, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
  4. Doe er de pruimen bij en laat het stoofvocht tot de helft inkoken.
  5. Verwarm intussen de ovengrill voor.
  6. Rijg afwisselend stukjes everzwijn en pruimen op (geweekte) satéstokjes.
  7. Overstrooi de brochettes met peper, smeer ze in met olie en plaats ze gedurende 5 minuten onder de grill.
  8. Draai ze halverwege de braadtijd even om.
  9. Verdeel de brochettes over 4 voorverwarmde borden en overgiet ze met de saus.
  10. Lekker met gestoomde groentjes en selderijpuree.
     

Gepost door Mia


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pruim, everzwijn, brochette, sate, zoet, honing Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: