Ragout van hinde met mosterd en cashewnoten

INGREDIENTEN

  • 1 kg hinderagout
  • 150 gr cashewnoten
  • 4 sjalotjes
  • 4 wortelen
  • 2 stengels witte selder
  • 4 bladen groene kool
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicocrème
  • 2 eetlepels straffe mosterd
  • maïzena (eventueel)
  • 2 takjes verse, fijngehakte peterselie
  • 1 kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 150 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de sjalotjes en snijd ze doormidden.
  2. Maak de wortelten, de selder en koolbladeren schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en laat hierin de stukken vlees goudbruin bakken gedurende ongeveer 5 minuten.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de wijn, mosterd, tijm, kruidnagel, laurier, sjalotjes, wortelen, selder, kool, bouillonblokje en 7 dl water toe.
  6. Laat het geheel gedurende een uur en 45 minuten zachtjes garen.
  7. Voeg de cashewnoten en de balsamicocrème toe en laat het nog een kwartier verder sudderen.
  8. Bind de saus eventueel met een beetje maïzena.
  9. Bestrooi de ragout met peterselie net vóór het serveren.
  10. Lekker met aardappelnootjes, selderpuree of pasta.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ragout, hinde, hinden, wild, mosterd, cashew, noor, noten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: