Rendiergebraad met rapen en aalbessengelei

INGREDIENTEN

  • 1 rendiergebraad van +/- 800gr
  • 1 bosje rapen
  • 12 à 15 zilveruitjes
  • 1 jonagold appel
  • 50 gr aalbessengelei
  • 80 gr boter 
  • 1 dl wildfonds 
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel suiker
  • (versgemalen) peper en zout    

BEREIDINGSTIJD : 120 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kruid het gebraad met peper en doe het in een ingeboterde ovenschaal.
  3. Plaats de schaal gedurende ongeveer 30 minuten in de voorwarmde oven
  4. Schil de rapen en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Schil de uitjes.
  6. Schil de appel en snijd deze eveneens in kleine blokjes
  7. Verhit een deel van de boter in een pan en bak hier de stukjes raap samen met de uitjes in.
  8. Voeg een beetje water toe en breng op smaak met peper, zout, een laurierblaadje en de suiker.
  9. Laat het geheel zonder deksel koken tot al het vocht verdampt is.
  10. Giet de wildfonds in een steelpannetje.
  11. Voeg de aalbessengelei en het andere laurierblaadje toe, breng het aan de kook en laat op het vuur staan tot de saus stroperig wordt.
  12. Voeg de stukjes appel toe aan de saus.
  13. Snijd het gebraad in stukken, verdeel het over 4 voorverwarmde borden, napeer er wat saus over en serveer met de sterk gekoelde groenten.

Gepost door Kirsten


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
rendier, gebraad, aalbes, raap, rapen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: