Warm: bladerdeeghapjes met ansjovis en pesto

INGREDIENTEN

  • 1 rol bladerdeeg  
  • 12 ansjovisfilets  
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel water
  • 3 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 rechthoekjes.
  3. Bevochtig de randen met een beetje water.
  4. Leg op elk stukje deeg een ansjovisfilet en een koffielepeltje pesto.
  5. Rol het deeg dicht, druk de randen samen en doorprik het hapje een aantal keer met een vork. 
  6. Meng het eigeel met de eetlepel water en bestrijk er de deegrolletjes mee.
  7. Bestrooi ze tenslotte met de sesamzaadjes.
  8. Plaats de hapjes op een ingeboterde ovenplaat en bak ze gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.


 

REACTIES :

Geschreven door v x op 08/7/2012


n



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
bladerdeeg, ansjovis, pesto Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: