Koud: gevulde wijnbladeren

INGREDIENTEN

  • 8 à 12 wijnbladeren in pekelnat 
  • 200 gr lamsgehakt
  • 100 gr ronde, witte rijst
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels venkelzaadjes
  • snuifje komijn
  • (versgemalen) peper en zout     
     
     

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de boter in een pan en fruit er het gehakt in aan.
  2. Voeg de venkelzaadjes toe.
  3. Kook intussen de rijst in een kookpot met ruim water, maar zorg ervoor dat de rijst nog vrij vast is.
  4. Laat de rijst zorgvuldig uitlekken en meng het onder het vlees.
  5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Leg een eetlepel van deze bereiding in het midden van elk wijnblad. Rol het blad op tot een worstje en vouw het dicht, zodat u een flap bekomt.
  7. verdeel de gevulde wijnbladeren over 4 borden en garneer telkens met een schijfje citroen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gevulde wijnblad, rijst, lamsgehakt, venkel, komijn Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: