Warm: brikdeeghapjes met krab en asperges

INGREDIENTEN

  • 8 groene asperges
  • 50 gr krab   
  • 4 brikdeegblaadjes   
  • arachideolie    
  • (versgemalen) peper en grof zeezout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de asperges schoon en blancheer ze in een kookpot met lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn.
  2. Laat ze uitlekken en even schrikken onder koud water. Zo behouden ze hun groene kleur.
  3. Rol de plakjes brikdeeg uit op een werkblad.
  4. Leg telkens twee asperges op het uiteinde van een reepje deeg en voeg er een portie krab aan toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout en rol het deeg op zoals een sigaar.
  6. Verhit een flinke scheut arachideolie in een pan en bak hierin de rolletjes totdat ze mooi goudbruin zijn.
  7. Laat de rolletjes tenslotte uitlekken op keukenpapier en dien ze onmiddellijk op.

Gepost door Carla


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
krab, asperge, groen, brick, brik, hapje Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: