Meloensalade met krab, ananas, spinazie en komkommer

INGREDIENTEN

  • 200 gr krab (of surimi) 
  • 2 Galia meloenen
  • 150 gr jonge spinazieblaadjes
  • 1/2 komkommer
  • 5 schijven ananas
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselder  
  • sap van 1 limoen 
  • 6 soeplepels slasaus of vinaigrette
  • 4 takjes verse munt
  • 1 theelepel geraspte verse gember 
  • (versgemalen) peper en zout     

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 1 persoon

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de meloenen doormidden en verwijder de pitten.
  2. Maak met een parisiennelepel balletjes uit het vruchtvlees.
  3. Laat de anannasringen uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Schil de komkommer, was de stengels selder en snijd ze ook in kleine blokjes.
  5. Schil de uien en snipper ze fijn.
  6. Meng de meloenballetjes in een kom samen met de ananasblokjes, de komkommer en de selder.
  7. Pers de lmoen uit en voeg het sap toe.
  8. Breng het geheel op smaak met peper en zou en meng alles goed. 
  9. Was de spinazie- en muntblaadjes en voeg ze toe, alsook de fijngensipperde uien.
  10. Verdeel de salade over 4 diepe borden 
  11. Voeg tenslotte de stukjes krab toe en serveer met een slasaus of vinaigrette waaraan de geraspte gember werd toegevoegd.

Gepost door Nele


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
salade, gember, spinazie, selder, ananas, komkommer, krab, surimi, meloen, galia Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: