Moussaka

INGREDIENTEN

  • 250 gr. courgettes
  • 250 gr. aubergines
  • 500 gr. aardappelen
  • 250 gr pommodore
  • 750 gr gehakt
  • 1 ui
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel boter
  • geraspte kaas
  • 10 cl. wijn
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 1,5 l. melk
  • 80 gr. boter
  • 80 gr. bloem
  • nootmuskaat

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. De courgettes en aubergines wassen, in plakken snijden (in de lengte) en met wat zout bestrooien.
  2. De aardappelen schillen en in plakjes snijden en frituren in de frituurpan.
  3. De plakjes aubergine en courgette in de zonnebloemolie of Olijfolie bakken in een koekenpan.
  4. Daarna op keukenpapier leggen, zodat het vet eruit trekt.
  5. De ui fijnsijden en fruiten in olijfolie en dan het gehakt toevoegen en het geheel goed laten bakken.
  6. Daarna de wijn, pommodore, de peterselie, peper en zout toevoegen. Tien minuten laten smoren.
  7. Maak bechamelsaus.
  8. Voeg hierbij de eieren en de geraspte kaas toe, dit goed door elkaar roeren met een klopper(garde).
  9. Een flinke ovenschaal invetten met boter en op de bodem naast elkaar de plakjes aardappel leggen.
  10. Hierop wat van de geraspte kaas strooien en een laag courgettes erbovenop.
  11. Nu de helft van het gehakt erover verdelen en weer wat geraspte kaas.
  12. Weer een laagje aardappelen, kaas, de aubergines en de andere helft van het gehakt in de ovenschaal doen.
  13. Weer wat geraspte kaas bechamelsaus.
  14. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas over het geheel.
  15. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven (200 graden).
  16. Na 30 min. is dit recept gereed.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: