Warm: bruschetta met gemengde olijventapenade

INGREDIENTEN

  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 100 gr verse groene olijven
  • 100 gr zwarte olijven
  • 1 rode paprika (niet te groot), gegrild in grillpan
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 (Italiaans) stokbrood
  • 6 takjes verse, fijngehakte basilicum
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pureer de zongedroogde tomaten in een keukenmixer, voeg er nadien de olijven bij en laat ze even mee pureren.
  2. Voeg 4 à 5 eetlepels olijfolie toe.
  3. Was de paprika, snijd ze in reepjes, laat ze even grillen in een grillpan, voeg ze eveneens toe aan de keukenmixer en pureer ze mee.
  4. Schil de teentjes knoflook en plet ze met een lookpers.
  5. Voeg daarna de verse basilicum en de knoflook toe en pureer het geheel op de laagste stand tot een mooie massa.
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1,5 tot 2 cm en leg deze even onder de grill.
  8. Smeer de sneetjes stokbrood in met de tapenade en serveer onmiddellijk.

 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
stokbrood, olijven, olijf, groen, zwart, paprika, zongedroogd Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: