Pannenkoeken

INGREDIENTEN

  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 à 10 eetlepels water 

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Mix de zelfrijzende bloem, de eieren, de melk en de suiker in een kom. 
  2. Voeg vervolgens beetje bij beetje de eetlepels water toe tot het beslag smeuïg en vloeibaar is.
  3. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat deze tenminste een uurtje rusten.
  4. Verhit een (pannenkoeken)pan (warm genoeg om een druppel water te doen sissen), giet er een pollepel beslag in en draai lichtjes met de pan zodat het beslag zich gelijkmatig uitspreidt.
  5. Draai de pannenkoek om als de randen van de pannenkoek krokant zijn en bak vervolgens de andere zijde.
  6. Vet de pan lichtjes in tussen het bakken van elke pannenkoek. 
  7. Plaats de gebakken pannenkoeken op een bord boven op een pan met heet water en dek de pannenkoeken af met aluminiumfolie of leg er een ander bord op.
  8. Serveer de pannenkoeken eventueel op voorverwarmde borden en garneer naar keuze met suiker, stroop, ijs,...


 

REACTIES :

Geschreven door nick Asselberghs op 18/5/2010


hoeveel ingredienten voor pannekoeken te maken voor een groep van 140 mensen



Geschreven door nick Asselberghs op 18/5/2010


hoeveel ingredienten voor pannekoeken te maken voor een groep van 140 mensen



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pannenkoeken, beslag, lichtmis Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: