RosÚ van zalm met vinaigrette en asperges

INGREDIENTEN

  • 400 g zalmfilet
  • 2 kievitseieren
  • 16 asperges
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kervel (fijngehakt)
  • 2 cl maïskiemolie
  • 2 cl azijn
  • 4 eetlepels vinaigrette
  • 50 g veldsla
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de zalm in fijne plakjes en leg deze in een beboterde ovenvaste schotel.
  2. Kruid de zalm met peper en zout.
  3. Kook de asperges beetgaar en laat ze uitlekken op een handdoek.
  4. Kook de kievitseieren gedurende 4 minuten en laat ze schrikken onder koud water.
  5. Draai in een mixer de mayonaise, een scheutje water en een handgreep kervelpluksels.
  6. Voeg zzijn en olie toe.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Laat dit nog even draaien tot een licht gebonden massa.
  9. Schik de asperges, een gehalveerd kievitsei gekruid met een snuifje peper en zout, blaadjes veldsla en een bodempje vinaigrette op het bord.
  10. Plaats de zalm in een oven van 180°C gedurende 1,5 minuut.
    De zalm moet rosé blijven.
  11. Haal de zalm uit de oven en schik twee plakjes per bord op de vinaigrette.

Gepost door Rudolf


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zalmfilet, rosÚ, asperge, asperges, kievitsei, zalm, oven, vinaigrette, handdoek, ovenschotel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: