Aspergetaart

INGREDIENTEN

  • 250 gr bladerdeeg
  • 1 kg gare asperges
  • 100 gr bakbacon
  • 75 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1/8 liter room
  • boter om in te vetten
  • versgemalen peper

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Diversen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Vet de ovenschaal in.
  2. Leg de vierkantjes bladerdeeg op elkaar en bekleed een ronde vorm van ca 24 cm doorsnee.
  3. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Laat de asperges afkoelen, uitlekken en snijd ze in stukjes van 5 cm.
  4. Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen.
  5. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges.
  6. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas.
  7. Klop de eieren los met de room of de melk en wat peper.
  8. Giet dit op de asperges en bestrooi de rest met kaas.
  9. Bak de taart in een voorverwarmde oven 220°C gaar.
  10. Mocht de bovenkant van de taart te bruin worden, dek deze dan de laatste 10-15 minuten af met aluminiumfolie.
  11. Als variatie kunt u ook 100 gram broccoli als groente in de taart verwerken.

Gepost door Gerard


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Aspergetaart, asperge, groeten, brocoli, bladerdeeg, taart, gebak Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: