Salade Nišoise

INGREDIENTEN

  • 4 aardappelen
  • 100 gr tonijn
  • 4 tomaten
  • 4 hardgekookte eieren
  • 24 zwarte olijven
  • 1 ui
  • 8 ansjovisfilets
  • kappertjes
  • 400 gr bonen
  • vinaigrettesaus
  • 2 groene paprika's
  • court-bouillon
  • verschillende slasoorten naar smaak

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in dobbelstenen en kook ze gaar in water met azijn.
  2. Pocheer de tonijn gaar in de court-bouillon.
  3. Ontvel de tonijn en snijd hem eveneens in dobbelstenen.
  4. Kook de groene boontjes gaar in ruim kokend water en onmiddellijk laten schrikken in ijswater (voor het behoud van de kleur).
  5. Ontvel de tomaten en in kwartjes snijden.
  6. Snijd de eieren ook in vieren.
  7. Was en droog de salade.
  8. Ontpit de olijven en draai de ansjovisfilets er omheen.
  9. Snijd de uien in ringen.
  10. Bereid de vinaigrette: meng 2/3 delen olie en 1/3 deel azijn, gehakte uien, gehakte peterselie, peper en zout.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: