Carpaccio van ananas met kaneelijs

INGREDIENTEN

  • 1 ananas
  • Een geut rum
  • 1,5 vanillestokje
  • gemalen rietsuiker
  • 9 eieren
  • 75 cl melk
  • 225 ml room
  • 180 gr suiker
  • 2 kaneelstokjes

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de ananas in flinterdunne plakjes.
  2. Marineer deze in rum met het merg van de vanillestokjes en een rietsuikersiroop.
  3. Klop de eierdooiers samen met de suiker wit.
  4. Breng de melk aan de kook met de kaneelstokjes in.  Laat nog 15 minuten trekken.
  5. Zeef de melk zodat de kaneelstokjes eruit zijn en voeg de melk bij het eimengsel en meng dit goed.
  6. Plaats deze crème anglaise op het vuur en vaneer dit (onder voortdurend roeren verwarmen tot een lichte binding ontstaat).
  7. Koel dit meteen af.
  8. Voeg de room eraan toe.
  9. Draai het ijs of in een ijsmachine.

Gepost door Greta Vandael


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Carpaccio, ananas, kaneelijs, ijs, nagerecht, rum Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: