Warm: scampi in currysaus

INGREDIENTEN

  • 24 scampi
  • 30 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 2 dl culinaire room
  • 2 eetlepels ketchup
  • currypoeder
  • stokbrood

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  2. Rol de scampi in de bloem.
  3. Verhit de boter in een grote pan en bak er de scampi in.
  4. Strooi er tijdens het bakken al een beetje currypoeder over.
  5. Voeg er, wanneer de scampi gaar gebakken zijn, het potje room en de ketchup toe en meng alles goed.
  6. Breng eventueel nog meer op smaak met currypoeder: hoe meer curry, hoe pittiger het gerecht.
  7. Verdeel de scampi over 4 voorverwarmde bordjes, nappeer er de saus over en serveer met sneetjes stokbrood

 


 

REACTIES :

Geschreven door geert de winne op 26/4/2009


Bereiding v/d scampi is goed maar de Saus is oppervlakkig en zwaar



Geschreven door Joren Uitzetter op 14/11/2009


Valt goe mee



Geschreven door Nele Anoniem op 04/3/2013


Recept is echt overheerlijk. Om het minder zwaar te maken, kan je de room vervangen door 20% of 8% of 4% room. Wel ietsje duurder, maar beter voor ons figuur :)



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
scampi, curry, ketchup, room Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: