Vanillecrème

INGREDIENTEN

  • Crème pâtissière :
    • 4 eigelen
    • 75 gr. suiker
    • 1 vanillestokje (of 2 zakjes vanillesuiker)
    • 300 ml. melk
    • 20 gr. maïzena
  • 1 gelatineblad
  • 1 dl room
  • fruit (vb. mandarijntjes, aardbeien, ...)

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Klop de eigelen met de suiker goed los en voeg de maïzena toe.
  2. Breng de melk met vanillestok aan de kook.
  3. Giet de kokende melk bij de eigelen en roer het los.
  4. Plaats de pan terug op het vuur voor de verdere binding.
  5. Voeg de geweekte gelatinebladen toe, goed mengen en laten afkoelen.
  6. Klop de room goed op en spatel deze onder de crème.
  7. Doe de crème in glazen en laat ze opstijven in de frigo.

Gepost door Frans


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
crème, vanille, room, gelatinne Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: