Bietensoep

INGREDIENTEN

  • 125 gr rauwe rode bieten
  • 1 sjalot
  • 1/2 kleine appel
  • 2 worteltjes of stuk winterwortel
  • 4 dl groentebouillon of runderbouillon
  • ½ dl rode port (evt. rode wijn)
  • 2 eetlepels zure room
  • sprietjes bieslook

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de bieten en rasp ze grof.
  2. Pel de sjalot en hak deze fijn.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in stukjes.
  4. Rasp de wortel grof.
  5. Breng de bouillon met de groenten en appel aan de kook en laat de soep circa 20-35 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep, voeg de port toe en warm de soep nog even door.
  7. Serveren met een eetlepel zure room en garneren met bieslook.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: