Franse salade

INGREDIENTEN

  • 100 gr gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 150 gr gare koude sperziebonen (of uit blik of pot)
  • 1 (rode) ui
  • 1 koude gekookte aardappel
  • 100 gr tonijn uit blik
  • 6 olijven
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verdeel de sla over 2 bordjes.
  2. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in partjes.
  3. Pel de ui en snij deze in dunne ringen.
  4. Snij de aardappel in blokjes.
  5. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, (olijf)olie, mosterd, peper en zout.
  6. Rangschik de tomaten, boontjes, aardappel, tonijn en olijven op de sla en sprenkel de dressing erover.
  7. Lekker met warm donkerbruin brood.
  8. Of schep als lunchgerecht de ingrediënten voorzichtig in een schaal door elkaar en vul 4 opengesneden pitabroodjes met de salade.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: