Friséesalade met geitenkaas

INGREDIENTEN

  • 150 gr frisée salade
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 1 ½ eetlepel citroensap of wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de grill voor.
  2. Was en droog de frisée.
  3. Scheur de bladeren in stukken.
  4. Verdeel de sla over 2 borden.
  5. Was en halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten.
  6. Snij hem in partjes.
  7. Pel en snipper de ui.
  8. Verdeel de ui, tomaat en peterselie over de sla.
  9. Roer in een kommetje citroensap, olie, honing, mosterd, zout en peper door elkaar.
  10. Rooster de boterhammen lichtbruin. Snij de kaas in 2 plakken.
  11. Leg op elke boterham een plak kaas.
  12. Zet de boterhammen even onder de hete grill tot de kaas bruin begint te kleuren.
  13. Sprenkel de dressing over de salade en leg de geroosterde broodjes met geitenkaas erop.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: