Konijn in jeneverbessensaus

INGREDIENTEN

  • 4 konijnenboutjes
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels jeneverbessen
  • laurier
  • 2 kleine uien
  • 2dl droge witte wijn
  • 0,5dl zure room
  • peterselie
  • zout en peper

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Spoel de konijnenboutjes snel af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de boutjes snel aan alle kanten aan, draai dan het vuur laag.
  3. Strooi wat peper en zout over het vlees.
  4. Plet met een vork de jeneverbessen en doe 1 eetlepel jeneverbessen in de pan samen met een laurierblaadje, peterselie en de grof gesnipperde uien.
  5. Doe er dan de witte wijn bij en laat met het deksel op de pan 50 minuten op een zacht pitje sudderen.
  6. Voeg na ongeveer 50 minuten de zure room toe en laat nog 10 minuten verder sudderen.
  7. Doe er dan de rest van de jeneverbessen bij en breng het geheel op smaak.
  8. Haal de stukken vlees uit de pan, leg ze op een warme schaal en houd ze warm.
  9. Giet de saus door een zeef over de konijnenboutjes.

Heerlijk met aardappelpuree en spinazie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
konijnenboutjes, wild, konijn, wildsaus, jeneverbessen, wijn, room , vlees Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: