Gegrilde posteleinflan

INGREDIENTEN

  • ca. 250 g postelein
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 50 g spekblokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eierdooiers
  • 80 ml crème fraîche
  • 50 g geraspte (extra) belegen kaas

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de postelein en laat de groente goed uitlekken.
  2. Snij de bosui in ringetjes.
  3. Verwarm de grill voor op een matige stand (ca. 175 graden C).
  4. Vet een lage, wijde ovenschaal in met wat boter of margarine.
  5. Verhit de rest van de boter of margarine in een (braad)pan.
  6. Bak de spekblokjes uit, voeg de bosui toe en bak die enkele minuten mee.
  7. Smoor de postelein ca. 6 minuten mee. Schep af en toe om.
  8. Laat de postelein in een zeef goed uitlekken.
  9. Breng op smaak met wat zout en peper.
  10. Scheur de basilicum in stukjes.
  11. Klop de dooiers los met crème fraîche, kaas, basilicum, zout en peper.
  12. Spreid de postelein uit over de schaal.
  13. Giet het crème fraîchemengsel erover en schuif de flan in het midden van de oven onder de grill.
  14. Bak de schotel in 8 à 10 minuten goudbruin en gaar.  

Tip: Lekker met gebakken aardappels.

 Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: