Rode kool, geroosterd met parmaham

INGREDIENTEN

  • 1/4- 1/2 rode kool (circa 400 gr)
  • 50 gr parmaham
  • 2 sjalotten
  • 1 friszure appel
  • 2-3 eetlepels (olijf)olie
  • 1-2 eetlepels (balsamico)azijn
  • 2 eetlepels port (of cranberrydrank)
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1/2 eetlepel suiker
  • zout
  • (versgemalen) peper

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden C.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en het harde stuk van de stronk.
  3. Snij de kool in niet te grote stukjes.
  4. Pel en halveer de sjalotten.
  5. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in flinke blokken.
  6. Schep in een grote, lage ovenschaal rode kool, sjalot, appel, olie, azijn, port, tijm, laurier, suiker, zout en peper door elkaar.
  7. Spreid het mengsel uit op de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  8. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de kool in circa 1 uur gaar.
  9. Verwijder het aluminiumfolie na circa 50 minuten en schep alles om.
  10. Leg de plakken ham op de kool en bak deze circa 10 minuten mee.

Tip: Lekker met aardappelpuree.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: