Aardappel gestoofd in kokos-currysaus

INGREDIENTEN

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal
  • ½ theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kerrie
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 klein blikje tomatenpuree (ca. 70 gram)
  • ca. 3 dl kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de aardappels en snij ze in stukken.
  2. Pel de ui en snij deze in ringen.
  3. Verhit de olie in een wok.
  4. Voeg sambal, komijnpoeder, kerrie en kaneel toe en fruit dit ca. 1 minuut zachtjes op een heel laag vuur.
  5. Voeg de uiringen toe en fruit ze zachtjes ca. 2 minuten.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit zachtjes 1 minuut mee.
  7. Doe de aardappelstukken met de kokosmelk in de wok (aardappel moet net onder staan).
  8. Breng het aan de kook en laat de aardappels op een laag vuur in 15 à 20 minuten beetgaar stoven.
  9. Schep af en toe om.
  10. Hak de koriander fijn en bestrooi het aardappelgerecht ermee.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: