Koud: artisjokken gevuld met ham, garnalen en mosselen

INGREDIENTEN

  • 2 artisjokken
  • scheutje azijn of citroensap
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 hardgekookte eieren
  • 50 gr gekookte ham in plakjes
  • 50 gr gekookte garnalen
  • 50 gr gekookte mosselen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels kappertjes

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de artisjokken in ca. 40-60 minuten gaar in ruim water met zout en een scheut azijn of citroensap.
  2. Laat de artisjokken uitlekken en afkoelen.
  3. Verwijder het "hooi" en de binnenste blaadjes.
  4. Roer in een kommetje een sausje roeren van wijnazijn, peper en mosterd.
  5. Zet de artisjokken in een schaal.
  6. Sprenkel het sausje op de bodem en over de rest van de artisjokken en laat het ca. 30 minuten intrekken.
  7. Giet het sausje uit de artisjokken, maar vang het op in een kom.
  8. Roer de crème fraiche en mayonaise erdoor.
  9. Voeg eventueel iets zout toe.
  10. Pel de eieren en snij ze in partjes.
  11. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
  12. Snijd de tomaten in reepjes.
  13. Snijd de plakjes ham fijn.
  14. Halveer de mosselen. Roer de ham door de saus.
  15. Vul de artisjokken met de helft van de reepje tomaat, partjes ei, de mosselen en de garnalen.
  16. Giet het sausje over dit vulsel.
  17. Garneer de artisjokken met het overige ei, tomaat en de kappertjes.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: