Paprika gevuld met curryrijst, noten en rozijnen

INGREDIENTEN

  • 2 rode paprika's
  • ± 35 g boter of margarine
  • 1 ui
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g gekookte rijst
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 100 g gehakte noten
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels paneermeel

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de paprika's in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  3. Kook de helften ± 5 minuten in ruim water.
  4. Pel en snipper de ui fijn.
  5. Verhit in een koekenpan ± 20 g boter of margarine en bak de ui met de currypoeder.
  6. Pers het teentje knoflook erboven uit.
  7. Bak de gekookte rijst ± 3 minuten mee.
  8. Schep de rozijnen en gehakte noten erdoor.
  9. Vul de paprikahelften hoog op met dit mengsel en zet ze in een ovenschotel.
  10. Bestrooi ze met geraspte kaas en paneermeel.
  11. Leg hier en daar een klontje boter of margarine.
  12. Bak de paprika's in de oven in ± 30 minuten bruin en gaar.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
curry, rijst, paprika Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: