Varkenshaasje in abdijbier

INGREDIENTEN

  • 1 varkenshaasje
  • 4 sneden Ardense hesp
  • 4 sneetjes jonge gouda
  • 2 dl Ter Dolen Tripel (Abdijbier Ter Dolen
  • Maizena Express
  • boter 
  • 1/2 koffielepel tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snij het varkenshaasje in 4 stukken.
  2. Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (ongeveer 5 minuten).
  3. Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl Ter Dolen Tripel.
  4. Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan.
  5. Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout).
  6. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
  7. Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge goudakaas over en schuif enkele minuten onder de grill tot de kaas smelt.
  8. Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met maizena express.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: