Italiaanse salade met champignons

INGREDIENTEN

  • 3 eetlepels witte wijn
  • 1 eetlepel water
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
  • stukje citroenschil
  • 250 gr kleine parijse champignons
  • 50 gr sperziebonen
  • 70 gr salami
  • gemengde sla of friséesla

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Doe de wijn met het water, de laurierblaadjes, peperkorrels en het stukje citroenschil in een steelpan en breng het aan de kook.
  2. Laat het circa 10 minuten zachtjes koken en vervolgens iets afkoelen.
  3. Zeef de marinade boven een kom.
  4. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoon met een champignonborsteltje.
  5. Schep de champignons door de marinade en laat het (onder af en toe omscheppen) circa 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
  6. Was de sperziebonen en snijd er de puntjes van af.
  7. Kook de sperziebonen 8-10 minuten in ruim kokend water.
  8. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  9. Rangschik de in de dunne plakjes gesneden salami en de sperzieboontjes met de gemengde sla of friséesla op twee borden en leg er de gemarineerde champignons op.

Vegetarische variatie: laat de salami weg en neem eventueel wat extra champignons.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: