Kip-champignonpastei met broccoli

INGREDIENTEN

  • 60 gr margarine
  • mespunt zout
  • 110 gr bloem
  • 2 eetlepels ijswater
  • 225 gr champignons (½ bakje)
  • 125 gr broccoli
  • ½ rode paprika
  • 250-300 gr ontbeend kippendijvlees
  • 25 gr bloem + bloem voor bestuiven
  • 20 gr boter
  • 1 citroen
  • 1½ dl kippenbouillon
  • zwarte peper
  • 1-2 eetlepels melk

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 220 graden.
  2. Wrijf de margarine met het zout door de bloem tot een korrelig mengsel.
  3. Voeg zoveel ijswater toe tot een stevig deeg ontstaat. Dek het af en zet het tot gebruik in de koelkast.
  4. Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier.
  5. Snij de champignons in plakjes.
  6. Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
  7. Snij de paprika in stukjes.
  8. Snij het kippenvlees in stukken.
  9. Wentel ze door de bloem.
  10. Verhit de boter in een koekenpan en bak het kippenvlees op een matig vuur ca. 4 minuten rondom lichtbruin.
  11. Vul een kleine taartvorm met champignon, broccoli, paprika en kip.
  12. Rasp de schil van de citroen.
  13. Meng het citroenrasp met de kippenbouillon en zwarte peper naar smaak.
  14. Schenk de bouillon uit over de inhoud in de taartvorm.
  15. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit ter grote van de taartvorm.
  16. Dek de taartvorm af met het deeg.
  17. Maak met een appelboor wat gaatjes in het deeg (en gebruik eventueel wat achtergehouden deeg om er blaadjes van te vormen en ze op het deeg te schikken).
  18. Bestrijk het deeg met de melk en bak de taart eerst 15 minuten op 220 graden.
  19. Schakel daarna de oven terug op 190 graden en bak de taart in 40 minuten af.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, champignons Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: