Kippensoep met Chinese kool

INGREDIENTEN

  • 1 ½ l kippenbouillon
  • 80 g rijst
  • 300 g kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • mespunt sambal
  • 500 g Chinese kool
  • 200 g champignons in plakjes
  • 1 eetlepel ketjap
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe.
  2. Kook de rijst gaar in ca. 15 minuten.
  3. Snij de kipfilet in reepjes.
  4. Pel en snipper de uien.
  5. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
  6. Verhit de olie in een pan en bak de reepjes kipfilet met de gesnipperde uien en knoflook goudbruin.
  7. Voeg wat sambal toe.
  8. Was en snij de Chinese kool in reepjes.
  9. Voeg de Chinese kool met de champignons toe.
  10. Laat alles 5 minuten zachtjes bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en de rijst.
  11. Voeg wat ketjap toe en eventueel peper en zout.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: