Koud: kipsalade met kiwi en sinaasappel

INGREDIENTEN

  • 2 kiwi's
  • 150 gr gare kipfilet
  • 4 gare asperges
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 25 gr gesnipperde amandelen
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. 
  2. Schil de kiwi's en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees.
  4. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
  5. Doe dit boven een kom en vang hierbij het sap op.
  6. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
  7. Maak in een kommetje een dressing van olie, azijn, opgevangen sinaasappelsap, zout en peper.
  8. Meng in een saladekom de kip, kiwi, sinaasappelpartjes en asperges voorzichtig door elkaar.
  9. Verdeel de salade over 2 bordjes.
  10. Sprenkel de dressing over de salade.
  11. Strooi tenslotte de amandelen er over.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kiwi, kipfilet, asperges, sinaasappel, olie, wijnazijn, peper en zout, amandelen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: