Warm: gebakken prei-saliebundeltjes

INGREDIENTEN

  • 1 prei
  • 6 blaadjes salie
  • 75 gr bloem
  • 1 ei
  • ruim 1/2 dl melk
  • frituurolie (of ca. 1 1/2 dl zonnebloemolie)
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de prei en snijd deze in dunne reepjes (julienne).
  2. Snijd de salie fijn.
  3. Zeef de bloem boven een kom, klop er het ei in los, voeg de melk toe en klop er een glad, niet te dik beslag van.
  4. Voeg er ongeveer een halve theelepel zout en wat peper aan toe.
  5. Roer de prei en salie door het beslag.
  6. Verhit de frituurolie (of verhit de zonnebloemolie in een wok) tot circa 170° C.
  7. Schep met een metalen zeefje of met twee eetlepels kleine schepjes van het preibeslag op.
  8. Laat ze even uitlekken en doe ze vervolgens in de hete olie.
  9. Frituur de groentebundeltjes met 3 à 4 stuks tegelijk gedurende ongeveer 3 minuten krokant en licht goudbruin.
  10. Keer ze halverwege.
  11. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer onmiddellijk


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
prei, salie, bloem, ei, melk, frituurolie, zonnebloemolie, peper en zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: