Knolselderij met tomatensaus

INGREDIENTEN

  • ½ of 1 kleine knolselderij
  • zout
  • ¼ rode paprika
  • ½ ui
  • ½ kleine prei
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 dl gepureerde tomaten
  • eventueel geraspte kaas

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snij de knolselderij in plakken en schil deze.
  2. Snij de plakken in kleine blokjes.
  3. Kook de knolselderij in weinig water met een snufje zout in 10-15 minuten gaar.
  4. Snij ondertussen de paprika in dunne reepjes.
  5. Was de prei en maak de groente schoon.
  6. Snij de prei in dunne ringen.
  7. Pel en snipper de ui.
  8. Verhit de olie in een pan en bak de ui samen met de uitgeperste knoflook zachtjes.
  9. Voeg de paprika, prei en Italiaanse kruiden toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  10. Doe de gepureerde tomaten erbij en warm de saus goed door.
  11. Giet de knolselderij af en doe deze in een schaal.
  12. Schenk de tomatensaus erover.
  13. Strooi er eventueel geraspte kaas over.
  14. Lekker met aardappelen of pasta.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geschreven door huguette madou op 07/3/2010


lekker !



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: